Přejít na obsah

Citronová


redakce

Recommended Posts

Přísady:

10 deka másla - 4 vejce - 20 deka cukru - 40 deka mouky - 1/8 litru smetany (může se dát kyselá) - 1 balíček kypřícího prášku - 2 malé lžíce šťávy citronové a citr. kůra.

Příprava:

V míse umícháme máslo do pěny, pak zamícháme do něho žloutky jeden po druhém a práškový cukr a třeme pilně čtvrt hodiny. Mouku rozdělíme na dva díly. Jeden zamícháme zlehka s ustrouhanou citronovou kůrou a smetanou do umíchaných žloutků s cukrem a máslem a do druhého dílu mouky zamícháme prosetý kypřící prášek a také pak po lžicích zlehka promícháme střídavě s ušlehaným, tuhým sněhem z bílků a citronovou šťavou. Lehce zamíchané těsto vlijeme do máslem vymazané a jemnou strouhankou vysypané formy a bábovku pečeme zvolna 3/4--1 hodinu. Upečenou necháme prochladnout a pak vyklopíme.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu


×
×
  • Vytvořit...