Přejít na obsah

Kyprá


redakce

Recommended Posts

Přísady:

18 deka cukru - 5 vajec - 36 deka krupičkové mouky - 1/5 litru syrové smetany - 5 deka mandlí nebo lískových oříšků - 1 kypřící prášek - cotronová kůra - vanilka.

Příprava:

V míse pilně třeme 10 minut žloutky s práškovým cukrem, pak přimícháme po lžících smetanu, oloupané, ustrouhané oříšky nebo mandle a polovinu mouky a posléze z bílků ušlehaný tuhý sníh a druhou polovinu mouky, do které jsme dříve proseli a zamíchali kypřicí prášek. Těsto lehce zamícháme a nalijeme do máslem vymazané a jemnou strouhankou vysypané formy a bábovku zvolna pečeme 50-60 minut. Upečenou bábovku, když prochladla, vyklopíme.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu


×
×
  • Vytvořit...