Přejít na obsah

Bílé zelí


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 1 hlávka zelí (asi 1/2-3/4 kg) - 5 deka másla - 3 deka cibule - kmín - 2 lžice citronové šťávy - 1 kostka cukru - (sůl).

Příprava:

S hlávky zelí odstraníme vrchní listy, omyjeme ji v čisté vodě, nakrájíme na čtvrtky a rozkrájíme nebo rozkrouháme na jemné nudličky. Košťál vykrojíme, jen křehký prostředek z něho rozkrájíme a dáme se zelím dusit na máslo se zrůžovělou cibulkou a tlučeným kmínem. Změklé zelí okyselíme citronovou šťavou, osladíme kostkou cukru, necháme povařit a podáváme. Místo soli můžeme dáti plnou lžíci rozkrájené zelené petrželky, místo citronové šťávy kyselou, naloženou okurku. Už změklé zelí můžeme zahustiti 2 lžicemi mouky rozmíchanými v 1/8 1 studené vody a pak ještě nechati zavařiti.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...