Přejít na obsah
redakce

Bílé zelí

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 1 hlávka zelí (asi 1/2-3/4 kg) - 5 deka másla - 3 deka cibule - kmín - 2 lžice citronové šťávy - 1 kostka cukru - (sůl).

Příprava:

S hlávky zelí odstraníme vrchní listy, omyjeme ji v čisté vodě, nakrájíme na čtvrtky a rozkrájíme nebo rozkrouháme na jemné nudličky. Košťál vykrojíme, jen křehký prostředek z něho rozkrájíme a dáme se zelím dusit na máslo se zrůžovělou cibulkou a tlučeným kmínem. Změklé zelí okyselíme citronovou šťavou, osladíme kostkou cukru, necháme povařit a podáváme. Místo soli můžeme dáti plnou lžíci rozkrájené zelené petrželky, místo citronové šťávy kyselou, naloženou okurku. Už změklé zelí můžeme zahustiti 2 lžicemi mouky rozmíchanými v 1/8 1 studené vody a pak ještě nechati zavařiti.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Váš obsah musí být schválen moderátorem

Návštěvník
Komentujete jako návštěvník. Pokud máte úcet, přihlašte se.
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×