Přejít na obsah
redakce

Bramborové loupáčky

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 20 deka vařených bramborů - 18 deka másla - 20 deka mouky (Polovina hladké, polovina krupičkové) 2 lžíce mléka - 3 vejce - sůl - 3 deka Parmezánského sýra -3 deka másla.

Příprava:

Uvařené, rozstrouhané brambory vmícháme do mouky, ve které jsme rozsekali máslo a přilijeme mléko s rozmíchanými v něm žloutky. Těsto osolíme, hodně vypracujeme, tence rozválíme, 4krát přeložíme (j a k o m á s 1 o v é), dáme na půl hodiny do studena, zase 4krát rozválíme, přeložíme a ještě necháme půl hodiny odpočinout a ztuhlé těsto rozválíme zase 4krát. Pak je rozválíme na tenké, 4 milimetry silné pláty, vykrajujeme kulaté koláčky, pomažeme bílkem, posypeme rozstrouhaným parmezánským sýrem a na máslem pomazaném plechu upečeme v troubě do růžova.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Váš obsah musí být schválen moderátorem

Návštěvník
Komentujete jako návštěvník. Pokud máte úcet, přihlašte se.
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×