Přejít na obsah
redakce

Brambory a kyselou smetanou

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 1 kg bramborů - 1 cibulka - 3 deka másla - 2 zrnka pepře a nov. koření - sůl - 1-2 bobkové listy - 1/4 l kyselé smetany - 2 polévkové lžíce mouky.

Příprava:

Do hluboké pánve dáme na máslo zrůžověti drobně rozkrájenou cibuli, zalijeme ji vařící vodou, a přidáme syrové, na čtvrtky rozkrájené, čistě oškrábané brambory, pepř, nové koření, bobkové listy a špetku soli. Vody má být tolik, aby brambory byly zatopeny; když jsou na půl uvařeny, zahustíme je moukou ve smetaně rozmíchanou a necháme ještě povařit až změknou. Nesmíme je nechat rozvařit!

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Váš obsah musí být schválen moderátorem

Návštěvník
Komentujete jako návštěvník. Pokud máte úcet, přihlašte se.
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×