Přejít na obsah
redakce

Brambory Parmentier

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 2 osoby: 4 uvařené brambory - půl usekané cibule - 2 rajská jablíčka - 2 syrové žloutky - lžíce smetany – 1 1/2 deka másla - sůl - muškátový oříšek - petržel - rajská omáčka.

Příprava:

Cibuli osmažíme na másle, přidáme k ní rajská jablíčka slupek zbavená a povaříme asi 5 minut, pak přidáme rozmačkané brambory, žloutky, smetanu, máslo, sůl a muškátový oříšek. Mícháme a vaříme 8 minut. Vymažeme 6 formiček, na dno nasypeme trochu jemně usekané petržele a naplníme je. Vložíme je do kastrolu s horkou vodou tak, aby voda sahala asi do polovice formiček, přikryjeme je lehce pomaštěným papírem a dusíme v troubě čtvrt hodiny. Vyklopíme na mísu a zalejeme kolem dokola rajskou omáčkou.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Váš obsah musí být schválen moderátorem

Návštěvník
Komentujete jako návštěvník. Pokud máte úcet, přihlašte se.
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×