Přejít na obsah
redakce

Brambory Parmentier

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 2 osoby: 4 uvařené brambory - půl usekané cibule - 2 rajská jablíčka - 2 syrové žloutky - lžíce smetany – 1 1/2 deka másla - sůl - muškátový oříšek - petržel - rajská omáčka.

Příprava:

Cibuli osmažíme na másle, přidáme k ní rajská jablíčka slupek zbavená a povaříme asi 5 minut, pak přidáme rozmačkané brambory, žloutky, smetanu, máslo, sůl a muškátový oříšek. Mícháme a vaříme 8 minut. Vymažeme 6 formiček, na dno nasypeme trochu jemně usekané petržele a naplníme je. Vložíme je do kastrolu s horkou vodou tak, aby voda sahala asi do polovice formiček, přikryjeme je lehce pomaštěným papírem a dusíme v troubě čtvrt hodiny. Vyklopíme na mísu a zalejeme kolem dokola rajskou omáčkou.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×