Přejít na obsah

Brukev II


redakce

Recommended Posts

Přísady:

...

Příprava:

Brukev oloupáme, nakrájíme na nudličky a opaříme ji slanou vodou, kterou ihned scedíme. Na kuthan dáme na másle trochu cukru zhnědnout, zalejeme jej vodou horkou, ne mnoho, spařenou brukev na něj vložíme a dusíme do měkka. Pak brukev zaprášíme moukou, zalejeme vařícím mlékem nebo smetanou, necháváme povařit, je-li třeba přidáme cukru a podáváme. Kdo chce může ji též zacedit šťávou citronovou a pak můžeme místo sladké smetany dát kyselou.

Autor:

Ludmila Barthová v r. 1909

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...