Přejít na obsah

Čekanka zapékaná s vejci a smetanou


redakce

Recommended Posts

Přísady:

1 kg čekankových puků, 3 vejce, 1/8 l sladké smetany, 4 dkg másla, sůl, muškátový oříšek, lžička mouky.

Příprava:

Do ohnivzdorné, tukem vymazané zapékací misky skládáme vedle sebe předem dušené čekankové puky tak, aby vžfy jeden šel kořenem k pravé a druhý k levé straně. Rozšleháme dvě celá vejce se smetanou, lžičkou mouky, solí a muškátovým oříškem asi jako těstíčko na omelety, tím zeleninu přelijeme, pokropíme máslem a pokrm zapečeme v troubě. Jakmile vejce ztuhnou, hned čekanku podáváme.

Autor:

Martin Sviták

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...