Přejít na obsah

Chřest s vejcem


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 1/2 kg chřestu - špetka soli - 2 vejce - 5 deka másla - 2 deka bílé strouhanky.

Příprava:

Zevní slupku chřestu pod hlavičkou nožíkem sloupneme, opereme a pak vždy čtyři výhonky lehce svážeme, aby se chřest dobře překládal a dáme jej do horké vody na 10 až 15 minut povařit. Uvařený chřest dáme okapati, rozvážeme jej, upravíme na mísu a posypeme na tvrdo uvařenými vejci, (bílky drobně rozsekanými a prolisovanými žloutky) a na másle 1 minutu do žluta osmahlou strouhankou. Můžeme strouhanku nebo vejce vynechat a chřest podávati jenom s jedním z nich.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...