Přejít na obsah
Vegetariánské stránky
redakce

Kapustové závitky

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 1 velká hlávka kapusty – 15 deka rýže - 3 deka másla – 5 deka zeleniny – malá cibulka – kmín - 10 deka čerstvých hub nebo lžíce v soli naložených – dva stroužky česneku – majoránka – 8 deka másla.

Příprava:

Kapustu omyjeme, dáme vařit na 8 minut do horké vody, pak ji vyndáme na mísu, a listy její (dbejme, aby zůstaly celé) plníme nádivkou. Očištěnou zeleninu (kousek celere, petržele, kedlubnu, květáku) drobně rozkrájíme a dusíme na másle do měkka, za občasného podlívání vodou, ve které se kapusta vařila. Na pánev dáme kousek másla a drobně rozkrájenou cibulku. Když cibule zrůžověla, přidáme k ní v horké vodě opranou rýži, podléváme vodou s kapusty a udusíme ji do měkka. Čerstvé houby rozkrájíme a dáme na máslo dusit nebo v soli naložené houby osmahnout a tlučeným kmínem. Na mísu dáme změklou zeleninu, změklou rýži, houby, rozetřený česnek, majoránku. Na kapustové listy dáme lžicí připravenou nádivku, sbalíme, uprostřed obvážeme lehce nití a na horkou, máslem hojně vymaštěnou pánev dáme je na několik minut péci. Kapustový prostředek (srdéčko) dáme do nádivky nebo polévky. Výtečné!

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×