Přejít na obsah
Vegetariánské stránky
redakce

Lilek smažený (krokety) s omáčkou

Recommended Posts

Přísady:

1/2 kg lilku, 2 vejce, 2 lžíce strouhané housky, 5 dkg oleje, 3 dkg másla, 3 dkg mouky, protlak ze 1/4 kg rajčat, sůl, 1/4 l kyselé smetany, 1 lžička cukru.

Příprava:

Lilky opečeme v troubě nebo na plotně mírně ze všech stran. Když změknou, oloupáme je a vnitřek rozsekáme. Přidáme vejce, sůl, strouhanou housku. Hmotu nabíráme lžicí a klademe na rozpálený olej, na němž krokety ze všech stran opečeme. Upečené krokety narovnáme na kastrol vymayaný máslem a zalijeme omáčkou připravenou z jíšky, protlaku a smetany.

Autor:

Martin Sviták

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×