Přejít na obsah

Smetanové bramory


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Brambory, kukuřice, hrášek, 1 cibule, 250 ml smetany, strouhaný sýr (parmezán, eidam, niva),sůl. Bílý pepř, muškátový květ, drcený kmín, máslo nebo olej na vymazání.

Příprava:

Uvařené oloupané brambory nakrájíme na kolečka, klademe do vymazané zapékací misky, vždy prosypeme zeleninou a kořením. Dáme zapékat. Na pánvi si rozehřejeme smetanu, do které přisypáváme sýr, a necháme, až se úplně rozpustí. Ochutíme špetkou bílého pepře a muškátovým květem. Poté přelijeme sýrovou omáčku přes brambory. Trochu střseme, aby se dostala všude, a dáme zapékat, dokud se na povrchu nevytvoří hnědá krusta.

Autor:

P.B.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...