Přejít na obsah

Bílkový dort


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy: 5 bílků - 12 deka cukru - 12 deka piškotových drobečků - 12 deka lískových oříšků nebo mandlí - 5 deka malých černých rozinek - 1/2 lžičky tluč. skořice a citronové kůry.

Příprava:

Z pěkných, čerstvých bílků ušleháme s polovicí práškového, prosetého cukru hodně tuhý sníh, pak lehce vmícháme ostatní prosetý cukr, ustrouhané piškotové drobečky a lískové oříšky nebo mandle (před strouháním nebo mletím oloupané), přebrané, očištěné rozinky, skořici a citronovou kůru. Lehce zamíchané těsto dáme do formy vymazané máslem a vysypané moukou a dort v mírně vyhřáté troubě zvolna upečeme. Upečený dort necháme vychladnout, ozdobíme malinovým, jablkovým nebo rybízovým rosolem a polijeme máslovou nebo čokoládovou polevou. Dáváme-li dort k jmeninám, můžeme na ztvrdlou polevu tmavou z bílkové bílé polevy napsat věnování a stříkat na kraj malé pusinky. (Úprava polevy, viz obsah.)

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...