Přejít na obsah

Pomerančový dort


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy: 6 vajec - 18 deka cukru -15 deka mouky - z 1 pomeranče šťáva a kůra.

Příprava:

V míse šleháme 20 minut žloutky s práškovým, prosetým cukrem, pak přimícháme pomerančovou kůru i šťávu, střídavě po lžíci mouku a z bílků ušlehaný sníh. Těsto dáme péci do máslem vytřené a moukou vysypané formy. Dort pečeme 3/4 hodiny a studený rozkrojíme, naplníme m á s 1 o v ý m k r é m e m (jak se připravuje, viz obsah), kolem dortu položíme mandlový tenký plátek připravený z 8 deka mandlí, které jsme oloupali, rozstrouhali, s 1/2 malého bílku v hmoždíři utloukli a smíchali s 12 deka práškového cukru. Toto mandlové těsto rozválíme na tenký plátek, natřeme zbylou polovinou bílku a kolem dortu položíme. Dbejme, aby kraj plátečku převyšoval dort, který povrchu ozdobíme třemi pomeranči, které jsme oloupali, na malé osminky rozloupali, jader i vnitřní kůžky zbavili a osminky ještě na půl ostrým nožíkem rozřízli a vkusně povrch koláče obložili a povrch s vařeným agarem zalili: 1 1/2 deka agaru máčíme ve studené vodě 1-2 hodiny. Pak přistavíme na oheň, přidáme 10 deka cukru a když je agar rozvařený a šťáva se z kraje ponořené lžičky tence začíná táhnout, odstavíme ji s plotny, nalijeme na povrch dortu na pomeranče a necháme ztuhnouti.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...