Přejít na obsah

Cukrová zemčátka plněná


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy: 10 deka cukru - 12 deka mouky - 4 vejce - vanilka - 5 deka malinové nebo rybízové marmelády - 2 deka másla a 2 deka mouky na vysypání formiček. Mandlové těsto: 14 deka mandlí - 20 deka cukrové moučky - 1 vejce.

Příprava:

V míse třeme cukrovou moučku se žloutky 10 minut. Pak přidáme vanilku a z bílků tuhý sníh, střídavě s moukou. Malé, kulaté formičky vymažeme máslem, vysypeme moukou, naplníme těstem a na plechu v troubě upečeme do růžova. Upečené potřeme zavařeninou a spojíme k sobě tak, aby měly vzhled bramborů. Potom si připravíme obalové těsto z mandlí: oloupané mandle ustrouháme nebo na mlýnku umeleme a s vejcem hodně v hmoždíři utlučeme. Pak je vyndáme na vál do připravené, j e m n é, cukrové moučky, vypracujeme, těsto tence rozválíme, vykrajujeme z něj kousíčky, kterými obalujeme připravené piškotky, obalíme kakaem, nařízneme jako předchozí a dáváme je do papírových košíčků.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...