Přejít na obsah

Mandlové cukrovinky


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy: 1/4 kg hladké mouky – 1/8 kg másla - 6 deka mandlí - 6 deka cukru - citronová kůra - 2 žloutky - kousek pomerančové, v cukru zavařené kůry.

Příprava:

Do hladké mouky rozsekáme máslo, přidáme oloupané, ustrouhané mandle (nebo lískové oříšky; prosetý cukr, špetku drobně rozstrouhané, citronové kůry a drobně rozsekané, v cukru zavařené pomerančové kůry. Vše promícháme a se žloutky zpracujeme v těsto, které dáme do chladna na 1 hodinu ztuhnouti. Pak je na stéblo silně vyválíme, formičkami vykrájíme různé tvary a dáme je na máslem potřený plech péci do vlahé trouby. Pečeme do světle růžova. Upečené ihned poléváme citronovou polevou. (Jak se připravuje viz obsah.)

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...