Přejít na obsah

Perníkový chléb


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 1/8 l medu nebo syrobu - 6 lžic roztaveného másla - čtvrt litru mléka - půl litru tlučové nebo krupičkové pšeničné mouky - 2 hřebíčky - citronová kůra - půl lžičky skořice a zázvoru - 2 vejce – 1 1/2 lžičky kypřícího prášku.

Příprava:

Med nebo syrob rozmícháme s máslem, přidáme žloutky, tlučený hřebíček se skořicí a zázvorem, ustrouhanou citronovou kůru, po lžicích mléko a s kypřícím práškem smíchanou mouku a z bílků tuhý sníh. Nepříliš tuhé těsto vlijeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku a zvolna v troubě perník upečeme. Těsto musí být o něco hustší než na omeletky. Upečený, prochladlý perník rozkrojíme, potřeme zavařeninou a povrch můžeme ozdobit bílou polevou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...