Přejít na obsah
Vegetariánské stránky
redakce

Žitný chléb

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 40 deka celožitné, tlučové mouky - čtvrt litru mléka - 1 kypřící prášek - 4 deka másla - špetka soli, kmínu a fenyklu.

Příprava:

Celožitnou tlučovou mouku smícháme s kypřícím práškem, špetkou soli, tlučeným kmínem a fenyklem, s mlékem a roztaveným máslem zpracujeme v těsto, které pečeme bud' v malých, vymaštěných tvořítkách nebo dáváme lžicí malé bochánečky na máslem nebo olejem pomazaný plech a pečeme je v troubě 20-25 minut. Těsto můžeme péci v chlebové nebo sucharové formě nebo na pekáčku. Pečeme-li tento chléb pro diabetiky, můžeme použíti někdy pro změnu místo žitné mouky jen mouku ovesnou.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×