Přejít na obsah

Bramborová kaše


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 1 kg bramborů - 1/4 l sladké smetany nebo mléka - na špičku nože tlučeného kmínu - sůl - celerová nať.

Příprava:

Oloupané, vyprané brambory dáme do horké vody se solí, opranou celerovou natí a tlučeným kmínem uvařit. Uvařené scedíme (vodu z nich dáme do polévky) a ještě horké rozmačkáme. Když jsou dobře rozmíchané, přiléváme pomalu teplé mléko nebo smetanu a znovu chvíli mícháme. Mouka činí kaši těžko stravitelnou. Omastíme-li kaši máslem nebo zbylým olejem, nebo tukem, na němž jsme k témuž obědu pekli karbanátky, pak vmíchejme mastnotu hned při míchání do kaše. Je vláčnější a vydatná.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...