Přejít na obsah

Máslový koláč s jablky


redakce

Recommended Posts

Přísady:

...

Příprava:

Těstem připraveným jako na "jablíčka v županu" (viz obsah), vyložíme studenou vodou opláchnutou větší koláčovou formu (tak, aby sahalo těsto až ke krajům nade dno) a naplníme nádivkou: 1 kg oloupaných, rozkrájených jablek necháme dusit se 2 deky másla a 6 deky cukru do měkka a necháme vychladnout. Do studených vmícháme 3 deka rozinek (sultánek) a 3 deka malých, černých rozinek tluč. skořici ustrouhanou citronovou kůru tři žloutky a ze 3 bílků tuhý sníh. Touto jablkovou nádivkou ihned naplníme těsto ve formě a koláč dáme volněji péci. Můžeme do jablkové nádivky dáti jen ušlehaný sníh z bílků, bez žloutků.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...