Přejít na obsah

Pomerančový krém I


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy: 1/4 l smetany nebo mléka - z 1/2 pomeranče kůra - 2 deka cukru - 2-8 žloutky - 1 lžíce mouky.

Příprava:

S pomeranče tence oloupáme kůru (dbejme, aby bílá slupka na ní nezůstala!), rozkrájíme a vhodíme do 1/8 1 vařící smetany nebo mléka a necháme poklicí přikrytou na kraji plotny stát. V 1/8 litru mléka nebo smetany rozmícháme mouku a žloutky, hrneček s nimi postavíme na plotnu do většího hrnku, jehož dno je zatopeno horkou vodou, k rozmíchaným žloutkům procedíme pomerančové mléko a mícháme tímto krémem na ohni až zahoustne. Vařiti se nesmí, aby se nesrazil. Podáváme k moučným jídlům.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...