Přejít na obsah

Chlebový nákyp


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 10 deka másla - 10 deka cukru - 15 deka strouhanky Zátkovy nebo z celopšeničného chleba - 4 vejce 1/5 l mléka - 2 deka mandlí - 4 deka rozinek – 2 hřebíčky - -citronová kůra.

Příprava:

V míse umícháme do pěny máslo, přidáme prosetý cukr, tluče-ný hřebíček, ustrouhanou citronovou kůru a žloutky a vše pilně třeme 10 minut. Pak přidáme syrovým mlékem navlhčenou strou-hanku, nebo chleba, přebrané a očištěné rozinky, oloupané, u-strouhané mandle a z bílků tuhý sníh. Těsto zlehka vlijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy a ná-kyp dáme do mírně horké trouby na 30 minut péci. Upečený po-dáváme s ovocnou šťávou.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...