Přejít na obsah

Špenátový nákyp I


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: Čtvrt kg špenátu - 2 žemle - 5 lžic mléka -- malá cibulka - 2 deka másla - zelená petrželka - 2 vejce -(po případě 8 deka na másle dušených hříbků) - 2 deka másla a 2 deka mouky na formu.

Příprava:

Očištěný špenát dáme do horké vody 2 minuty povařit, pak jej scedíme, na mlýnku umeleme nebo nožem rozsekáme. Drobně rozkrájenou cibulku dáme na máslo usmažit do žluta, přidáme k připravenému špenátu i zelenou petrželku a žemle na kostečky nakrájené, mlékem navlhčené a žloutky. Rostou-li už, a máme-li po ruce hříbky, dejme je rozkrájené do měkka dusit a přidejme také ke špenátu. Nákyp je chutný i bez nich. Naposledy vmíchá-me z bílků tuhý sníh a hmotu dáme do vymazané, moukou vysy-pané formy. Pečeme 30 minut přikrytý poklicí v troubě a pak odkrytý necháme dopéci ještě 10 minut.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...