Přejít na obsah
Vegetariánské stránky
redakce

Zeleninové souflé (nákyp)

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 2 větší mrkve - 1 velký brambor - 2 lžíce másla - 1 lžíce mouky - trochu mléka - 1 lžíce petržele - sůl - -3 žloutky - 4 bílky - strouhanka.

Příprava:

Mrkev a brambor uvaříme (pokud možno v páře) a prolisujeme. Přidáme máslo, mouku rozmícháme v mléce na kaši, petržel, sůl a koření podle libosti a povaříme. Když vše dobře promícháme, při-dáme rozkverlané žloutky a odstavíme s ohně. Když směs pro-chladne, přidáme ušlehané bílky; vymažeme nádobu a vysypeme strouhankou, vložíme do ní směs, navrch posypeme strouhankou, dáme kousky másla a pečeme v mírné troubě do zlatova.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
Návštěvník
Komentujete jako návštěvník. Pokud máte úcet, přihlašte se.
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×