Přejít na obsah
Vegetariánské stránky
redakce

Tenké noky

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 6 deka másla – 1/2 l mouky - 1 vejce 2 žloutky – 1/16 l mléka nebo smetany - špetka soli - 1 litr mléka - 6 deka cukru - 3 deka -másla.

Příprava:

Do mouky rozsekáme máslo, přidáme vejce, žloutky, mléko nebo smetanu, sůl a vymícháme těsto, které necháme 3/4 hodiny odpočinout. Pak z těsta vykrájíme větší kousky, rozválíme je na dlouhou nudli 1 cm v průměru, nakrájíme na 6 cm dlouhé nudle, které zavaříme do vařícího 1 l mléka. Na pánvi zatím necháme uškvařiti máslo, uvařené nudle i s mlékem, ve kterém se vařily vlijeme do pánve na máslo, přimícháme cukr, a nočky necháme vydusit v troubě, až světle zrůžoví. Podáváme s brusinkami s cukrem zavařenými nebo ovocným kompotem či jablkovou pěnou.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
Návštěvník
Komentujete jako návštěvník. Pokud máte úcet, přihlašte se.
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×