Přejít na obsah

Chřestová


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 25 deka chřestu - 3 deka mouky - 5 deka másla - 1 žloutek – 1/8 l mléka nebo smetany - tluč. květ - zelená petrželka a sůl - 1 l vody.

Příprava:

Chřestové výhonky u kořene okrojíme, od hlavičky dolů sloupneme a opereme. Hlavičky odkrojíme a v malém hrnečku ve vodě zvlášť uvaříme. Tvrdší části drobně rozkrájíme, povaříme a prolisujeme. Vodu z tvrdých části chřestu i z hlaviček zahustíme světlou jíškou, povaříme a dáme do ní prolisovaný chřest i hlavičky. Polévku okořeníme tlučeným květem, zelenou petrželkou a přilejeme do ní v mléce nebo smetaně umíchaný žloutek. Podáváme ji s některým polévkovým svítkem.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...