Přejít na obsah

Bramborový salát s majonézou


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 1/ kg brambor - 1 vejce - 1 deko kaparů 1 deko cibule - 1 kyselá okurka - sůl - špetka pepře - majonéza.

Příprava:

Brambory (rohlíčky) čistě oprané dáme uvařiti do horké vody. Uvařené oloupáme, na kostky rozkrájíme, smícháme s drobně rozkrájenou cibulí a na okurkovém kruhátku rozstrouhanou okurkou, solí, tluč. pepřem a majonézou: 1 žloutek přidáme do 3 dkg čajového másla umíchaného se solí a hořčicí (1/2 čajové lžičky). Pak do majonézy přidáváme po kapkách 4 lžíce oleje a z 1 citronu šťávu nebo 3 lžíce octa. Dobře umíchanou majonézu vmícháme do salátu a na drobno rozsekané, na tvrdo uvařené vejce. Salát vkusně upravíme na menší misku, necháme v chladnu asi hodinu, pak povrch ozdobíme drobnými lístečky zelené petrželky a podáváme.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...