Přejít na obsah
Vegetariánské stránky
redakce

Vejce na smetaně

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 1/2 litru kyselé smetany - 1 lžíci mouky 6 vajec - z 1/2 citronu šťávu - pažitka - 1 deko kaparů - sůl.

Příprava:

Smetanu dáme vařiti a,zahustíme ji moukou. Vejce rozklepneme na talířek (dejme pozor, aby se žloutky neroztekly), opatrně odstraníme nestravitelný zárodek a jedno po druhém vhodíme do vařící vody, do které jsme dali špetku soli a citronovou šťávu. Vejce necháme ve vařící vodě na kraji plotny 5 minut, pak je dirkovanou lopatičkou vyndáme na mísu, polijeme připravenou smetanou, posypeme rozkrájenými kapary a pažitkou. Podáváme s brambůrky.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×