Přejít na obsah

Huštěnka z rajských jablíček


Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 1/4 l mléka nebo sladké smetany - 2 deka bílé strouhanky - 1 deko mouky - 2 žloutky - 1 vejce - 6 deka rajských jablíček - zelená petrželka - 2 deka másla.

Příprava:

Dlouhou metlou na sníh šleháme v mléce nebo smetaně vejce a žloutky 15 minut. Pak zašleháme k nim prolisovaná rajská jablíčka, drobně rozkrájenou petrželovou nať, strouhanku a mouku. Kypré těstíčko dáme do máslem vymazaného hrnečku, pevně jej přikryjeme pokličkou a vaříme ve vodní lázni (ve větším, poklicí přikrytém hrnku do 1/8 naplněném vařící vodou) 20 minut. Uvařenou huštěnku vyklopíme, nakrájíme na libovolné, drobné kousky a dáme na mísu do polévky nebo lžičkou vykrajujeme kousky a dáváme do uvařené polévky.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu


×
×
  • Vytvořit...