Přejít na obsah

Ořechový závin


redakce

Recommended Posts

Přísady:

...

Příprava:

Připravíme těsto jako na jablkový závin a když je na pomoučněném ubruse vytaženo, potřeme je přes polovinu oře-chovou nádivkou: 20 deka lískových oříšků (jader) dáme s ta-lířem na kraj vlahé trouby, abychom je snáze mohli oloupat a oloupané rozemeleme a smícháme s 10 deka strouhanky (Zát-kovy) navlhčené 1/8 1 syrového mléka, osladíme 7 dkg cukru, okořeníme citronovou kůrou. Umíchanou nádivkou potřené zá-vinové těsto svineme a závin v troubě upečeme. Při pečení po-třeme závin občas máslem.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu


×
×
  • Vytvořit...