Přejít na obsah
Vegetariánské stránky
redakce

Rebarborový závin

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 28 deka jemné krupičkové mouky – 3 1/2 de-ka másla - špetka soli - 1 vejce – 1/8 l vody - 60 deka rebarbo-ry - 5 deka strouhanky - 2 deka másla - 3 deka rozinek -- 8 deka cukru - citronová kůra.

Příprava:

Těsto připravíme stejně jako na jablkový závin. Když je na pomoučněném ubruse vytažené, posypeme je na másle do žluta zasmahlou strouhankou, poklademe přes polo-vinu na tenká kolečka nakrájenou, oloupanou rebarborou, posy-peme tlučeným cukrem, smíchaným se čtvrt lžičkou ustrouhané citronové kůry a rozinkami; pak závin stočíme, dáváme na plech a volněji pečeme. Mezi pečením několikrát závin potřeme povrchu máslem. Upečený, prochladlý nakrájíme.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×