Přejít na obsah

Adolf Hitler nebyl vegetariánem


Recommended Posts

Příčiny Hitlerovy diety
"Medical Casebook of Adolf Hitler", Leonard and Renate Heston, William Kimber & Co, 1979, ISBN 0 7183 0436 5. (Leonard Heston byl profesorem psychiatrie na universitě v Minesotě. Jeho žena byla německy mluvící registrovanou ošetřující sestrou. Kniha byla sestavena na základě informací získaných průzkumem německých archivů s cílem popsat Hitlerovu zdravotní minulost.
 

Adolf Hitler začal počátkem 30. let pociťovat silnou ochromující bolest v pravé horní části břicha. Tato bolest se ozývala brzy po jídle a A.H. při ní obvykle opouštěl místnost. Někdy se "poté, co křeče odezněly" vrátil, někdy se nevrátil vůbec, popisuje Albert Speer. "Bolest přichází po každém jídle!", stěžoval si A.H. podrážděně. Bolest se někdy ozvala už při jídle, potom A.H. viditelně ztrápen odcházel od stolu. Také si stěžoval na břišní distensi doprovázenou tupou bolestí a častým říháním. Křeče se zpočátku objevovali bez zjevné příčiny a po čase odeznívaly. Prožíval dny provázené nepřetržitou mučivou bolestí a období týdnů až měsíců bez bolesti. Ty se ale po čase vždy navracely a tento stav pokračoval až do konce jeho života. V té době byl A.H. čtyřicátníkem a nikdy předtím nebyl vážně nemocen. A.H. zajímaly názory ostatních, nikomu se však nepodařilo jej přesvědčit, aby podstoupil náležitá vyšetření, která by vysvětlila původ jeho bolestí. … Postupem času přešel na výstřední dietu, která byla téměř vegetariánská. Nepochybně veden poznáním vlivu jednotlivých jídel na svoji bolest, vyloučil ze své stravy cukrovinky a masa a dále pokračoval s odstraňováním jednotlivých potravin až v jeho dietě zůstala jen zelenina a obilniny. To byla pro člověka proslulého jako milovníka dortů a sladkostí veliká změna. Dokonce I máslo a chléb mu činily potíže. Zwieback, med, houby, tvaroh a jogurt se staly jeho standardní dietou. V té době byly vyloučeny i mléčné produkty a některé druhy zeleniny - zvláště zelí a fazole - ty mu také činily potíže. Přestože poté A.H. několikrát v dietě selhal a bohatá jídla, která měl dříve tak rád, si dopřál, vedl postupně počínaje polovinou 30. let velice přísnou dietu.
Zdroj:  http://www.urbanlegends.com


Vůdce Svatým mužem
Zdroje: Dinshah, J. (1974, January). "Book nook". [A review of Speer, (1970). Inside the 3rd Teich] Ahimsa, p. 11 Meyer, R. (1985). "Was Hitler a vegetarian?" Vegetarian Voice, 12 (2), p. 6

Adolf Hitler nebyl vegetriánem. Jeho osobní lékař mu několikrát ze zdravotních důvodů předepsal bezmasou dietu. Goebels, ministr propagandy, tuto skutečnost převzal a překroutil tak, aby lidé žili v přesvědčení, že Vůdce je dalším svatým mužem - podobně jako za něho byl považován jeho vegetariánský současník Mahátma Gándhí. I když Gándhíův lékař trval na tom, aby užíval ke zlepšení svého zdravtního stavu čaje z vyvařeného hovězího masa, Gándhí odmítl. Hitler doporučení svého lékaře obcházel a své vegetariánství předstíral. Jídal raviolli s kořeněným hovězím masem a rajčatovou omáčkou.
Zdroj:  http://www.urbanlegends.com

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi -1
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...