Přejít na obsah

Poznání "pravdy"


Anti

Recommended Posts

Zdravím všechny. Můj příběh je celkem prostý.

Vyrůstal jsem v nevegetariánské rodině. K masu jsem měl vždy poměrně velký odpor. V té době mi bylo proti srsti zabíjení zvířat a přišlo mi i celkem nelogické jejich rozdělení na vhodná a nevhodná ke konzumaci. Všechna jsem viděl stejnýma očima. Také mi vadila nadřazenost člověka nad všechny živé tvory. Byl to takový naivní dětský pohled. Stále jsem ale od všech slýchával, jak je maso důležité pro mé tělo a pro můj růst. A do svých patnácti let jsem ho skutečně jedl. Ač tam, kde byla možnost volby, vždy jsem volil bezmasou variantu. Pak jsem již nechtěl pouze naslouchat názor ostatních a snažil jsem se udělat si svůj vlastní. Pár večerů jsem obětoval studiu vegetariánství. Četl si věděcké poznatky založené na výzkumech, jichž se účastnilo tisíce dobrovolníků a jejichž výsledky měly jistou hodnotu. Vše jsem najednou viděl z úplně jiného úhlu. Doma jsem oznámil, že již víckrát nesním ani kousek masa. Rodiče mi naštěstí vyšli vstříc a dodnes vaří speciálně pro mne bezmasá jídla. Po třinácti letech lakto-ovo-vegetariánství již mohu trochu hodnotit a vidím na sobě, že bez masa se dá přežít. Dokonce se fyzicky cítím velmi dobře. Ale je to skutečně zdravější cesta? Ruku do ohně bych za to nedal. Ač v to celkem dost věřím, stále si připouštím, že se mohu mýlit. Naštěstí máme možnost volby a nikdo nás nemůže donutit dělat to, co sami nechceme.

  • Like 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 1 month later...

Ahoj,

já bych za to ruku do ohně dal. Sice jsem došel k tomuto názoru až ve svých 52 letech, ale o to víc jsem přesvědčený o správnosti nejedení masa. Člověk je od přírody plodožravec. Má nějaké znaky masožravce? Má drápy, aby mohl uchopit kořist? Má zuby - trháky - aby mohl kořist zardousit, roztrhat a sežrat? Proč nedokážeme jíst syrové maso, když jsme dravci - masožravci? Dokážeme sníst syrové jablko utržené ze stromu, aniž bychom ho nějak upravili? Jasně že dokážeme, jsme totiž plodožravci. A dokážeme chytit králíka, roztrhat ho a spořádat ho tak jako šelmy i s vnitřnostmi? Jasně že nedokážeme. V roce 2003 vyšel článek v nějakém odborném časopisu o výzkumu amerických vědců, kde došli k vědecky podloženému poznání, že organizmus člověka vytváří obranné látky po požití masa. Proč by tělo vytvářelo obranné látky proti přirozené potravě?Já víc důkazů nepotřebuji. A když vím, že se v pohodě uživím bez zabíjení živých tvorů, moje volba je naprosto jasná a jednoznačná. Na závěr si vypůjčím citát: Zvířata jsou mí přátelé a já své přátele nejím.

A na úplný závěr - i kdyby bylo zdravější jíst maso ( což tutovka není ), stejně bych ho nejedl, protože už prostě nemůžu být příčinou zabíjení. Došel jsem k poznání v pozdním věku a už kvůli mě zemřelo hodně bezbranných tvorů. Takže už ani jeden život nazmar.

  • Like 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...