Přejít na obsah

Ryzce v octě


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Viz příprava.

Příprava:

HIavičky mladých, zdravých, nečervivých ryzců rychle v několika vodách opereme. V kamenném hrnci vaříme troškem vody zředěný ocet (aby nebyl příliš kyselý) s jednou, na kolečka rozkrájenou cibulí, celými zrnky pepře, nového koření a bobkovým listem. Když ocet vaří, vložíme do něho připravené ryzce a necháme je v něm několik minut povařit. Pak ryzce s nádobou odstavíme, vyndáme do suché, p r o h ř á t é lahve, zalijeme octem, ve kterém se vařily, a druhý den, když jsou úplně studené, obvážeme láhev v čisté vodě navlhčeným pergamenovým papírem. Aby se ryzce nekazily, dbejme úzkostlivě, aby před zavařením nezůstaly lesní jehličky a smeti v rýhách na spodní straně hlaviček ryzců. Kdyby se kazily, vyndejme je z lahve, opláchněme čistou vodou ocet s kořením převařme, do vařícího vhoďme ryzce na 3 minuty a ještě teplé dejme do suché, prohřáté láhve. Dbáme-li, aby ryzce byly před zavařením řádně očištěny a jehličky i smetí lehkým poklepem střenkem nože na vrchní stranu hlaviček odstraněny i kvapně oprány, nikdy se ryzce nekazí a jsou zdravou pochoutkou.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...