Přejít na obsah

Mandlové koláčky s rybízem


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy: 1/4 kg mouky - 12 deka másla - 12 deka cukru - 10 deka mandli - z 1 citronu šťáva a kůra - 2 žloutky - 8 deka rybízové zavařeniny.

Příprava:

Do mouky rozsekáme máslo, přidáme práškový, prosetý cukr, polovinu ustrouhaných a polovinu drobně rozsekaných, dříve oloupaných mandlí a ustrouhanou citronovou kůru. Vše zpracujeme s citronovou šťávou a se žloutky v těsto, které tence rozválíme a tvořítkem vykrajujeme z něj koláčky. Klademe je na máslem pomazaný plech, pomažeme bílkem a pečeme do zlatova. Upečené, vychladlé potřeme na spodní straně (na které se pekly) zavařeninou a vždy dva přiložíme k sobě pomazanou stranou.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...