Přejít na obsah

Kapustové karbanátky I


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 1 hlávka kapusty (asi 3/4-1 kg těžká) - 2 vejce - 2 stroužky česneku - majoránka - 4 zrnka pepře -2 lžíce mouky - 10-15 deka strouhanky - sůl - olej nebo máslo na smažení.

Příprava:

Hlávku kapusty zbavíme vrchních, polámaných nebo povadlých listů, opereme ji v horké, čisté vodě, rozkrájíme na tenké nudličky a dáme do horkého omastku udusiti. Potom kapustu na mlýnku* rozemeleme nebo rozsekáme a přimícháme do ní rozetřený česnek, majoránku, tlučený pepř, strouhanku, vejce a mouku. Dobře zamíchané těsto vykrajujeme lžící a po obou stranách na omeletníku v oleji nebo másle osmažujeme. Upečené podáváme se zelím, bramborovým salátem a p. Místo strouhanky a mouky můžeme dát jemnější pšeničnou tluč. Opečenky s ní jsou také výborné. * Uvařeně: luštěniny, zeleninu, houby, rýži, brambory můžeme rozemlít na mlýnku, který je prodávána k mletí masa.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...