Přejít na obsah

Vaječný krém


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy: 1/4 litru smetany - 3 lžíce cukru - 3 žloutky - kousek vanilky.

Příprava:

Asi do litrového hrnku dáme smetanu, rozkverláme v ní žloutky a práškový cukr, přidáme celou vanilku a postavíme do většího hrnku s vařící vodou. Krém stále kverláme až se zahřeje a zhoustne. Vařiti se nesmí. Když je krém hustý, postavíme nádobu s ním na stůl a mícháme až prochladne. Pak podáváme krém k pudingům a podobně. Místo 3 žloutků můžeme dát 1 celé vejce a 1-2 žloutky k zahoustnutí krému. Podobně připravujeme krém m a n d 1 o v ý, když místo vanilky vmícháme 3 deka oloupaných, rozstrouhaných mandlí. Tyto krémy vaříme, jak výše označeno, v páře; získají na chuti i záživnosti, ale nemáme je příliš často používati, neboť ztučňují a při častém a nadměrném jich používání trpí i zažívací činnost.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...