Přejít na obsah

Borůvková nádivka


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy: 1 litr borůvek (černých jahod) - 8 deka cukru – 1 l/2 deka másla - 8 lžic vody.

Příprava:

Přebrané borůvky dáme na síto, prolijeme vodou a pak vložíme na pánev na uškvařené máslo, zalijeme vodou a necháme borůvky na mírném teple tak dlouho, až jsou rozvařeny. Přidáme k nim cukr, ještě 2 minuty necháme povařit a hustší nádivku dáme na mísu prochladnout a podáváme. Levnější borůvkovou nádivku pořídíme, když rozvařené borůvky zahustíme v 1/8 1 studené vody rozmíchanou 1 lžicí pšeničné mouky. V tom případě okořeňme 1/2 cm roztlučené skořice.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...