Přejít na obsah

Krupicový nákyp


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 4 vejce - 12 deka cukru - 15 deka krupice - kůra i šťáva z jednoho citronu

Příprava:

Žloutky s prosátým cukrem třeme pilně 10 minut, pak vmíchá-me ustrouhanou kůru a vytlačenou šťávu z citronu, krupičku a z bílků ušlehaný sníh. Těsto zlehka zamíchané rozetřeme do formy vymazané máslem a vysypané moukou a nákyp v mírně prohřáté troubě pečeme 30-40 minut. Upečený nákyp dokud je horký, polijeme malinovou šťávou nebo jej podáváme s jablkovou pěnou.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...