Přejít na obsah

Cibulová paštika


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 15 deka másla nebo oleje - 50 deka mou-ky - trochu soli - 1 osmina litru studené vody - 3 cibule -5 deka másla - tlučený kmín - třetina litru smetany nebo mléka - 3 lžíce mouky - 2 vejce - 2 deka sýra.

Příprava:

Máslo (15 deka) mícháme v míse 8 minut a se solí, a pak s mou-kou a studenou vodou zpracujeme v těsto, které přikryjeme pánví a necháme odpočinout. Po půl hodině těsto rozválíme, vlo-žíme do koláčové formy (aby kraje těsta nade dno sahaly), po-třeme je vejcem a dáme zapéci. Zatím rozkrájíme cibuli a nechá-me ji na másle zrůžovět. Málo zapečený koláč vyndáme s formou z trouby, na prostředek rozložíme zrůžovělou cibuli, kterou za-lijeme smetanou s vejci a moukou umíchanou. Povrch posypeme tlučeným kmínem a ustrouhaným sýrem a necháme paštiku dopéci.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...