Přejít na obsah

Boršč (polský)


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 30 deka zeleninové směsi - 1 červená řepa - 1/4 l šťávy z naložené řepy - 1 malá cibulka - 5 deka másla - nebo oleje - 2 deka mouky - sůl.

Příprava:

Očistíme a na nudličky nakrájíme opranou zeleninu i s cibulí a rajským jablíčkem a dáme na omastek opražiti, přidáme červenou, dříve oloupanou a na nudličky rozkrájenou červenou řepu. Zaprášíme směs moukou, necháme osmažiti a zalejem 1 l horké vody. Když zelenina změkla, přilejeme do polévky šťávu z naložené řepy, osolíme a vše prolisujeme. - Do polévky můžeme zavařiti taštičky plněné houbami nebo podávati k ní petrželkový, na kostky nakrájený svítek.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...