Přejít na obsah

Boršč (ruský)


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 1/4 celerové hlavy - větší mrkev - kousek petržele - malá červená řepa - 1/4 hlávky zelí - 3 velké brambory - 1/2 cibule - 2 jablka - 4 deka másla - 4 deka mouky - sůl - 1/4 l kyselé smetany.

Příprava:

Drobně, na nudličky rozkrájíme zelí, spaříme a dáme dusiti s ostatní, také na nudličky rozkrájenou zeleninou. Když zelí změklo, přidáme ke zelenině syrové, na kostky rozkrájené brambory a zalijeme 1 l vody. Jablka dusíme zvlášť. Změklá prolisujeme do polévky, kterou jsme dříve zahustili moukou, zasypanou na zpěněnou cibulku a necháme povařit. Boršč podle chuti okyselíme, osolíme a zalejeme kyselou smetanou. Také možno kyselou smetanu podati zvlášť v konvici.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...