Přejít na obsah
redakce

Boršč (ruský)

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 1/4 celerové hlavy - větší mrkev - kousek petržele - malá červená řepa - 1/4 hlávky zelí - 3 velké brambory - 1/2 cibule - 2 jablka - 4 deka másla - 4 deka mouky - sůl - 1/4 l kyselé smetany.

Příprava:

Drobně, na nudličky rozkrájíme zelí, spaříme a dáme dusiti s ostatní, také na nudličky rozkrájenou zeleninou. Když zelí změklo, přidáme ke zelenině syrové, na kostky rozkrájené brambory a zalijeme 1 l vody. Jablka dusíme zvlášť. Změklá prolisujeme do polévky, kterou jsme dříve zahustili moukou, zasypanou na zpěněnou cibulku a necháme povařit. Boršč podle chuti okyselíme, osolíme a zalejeme kyselou smetanou. Také možno kyselou smetanu podati zvlášť v konvici.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Vytvořit...