Přejít na obsah

Cuketová


redakce

Recommended Posts

Přísady:

cuketa, voda, sůl, pepř, zeleninový bujón, další koření (dle chuti), šlehačka, zakysaná smetana

Příprava:

Cuketu - kůry a vnitřní dužiny zbavenou - nakrájíme na malé kostky a dáme do hrnce (část si můžeme dát na stranu).Přilijeme trochu vody (cca 1/3 z obsahu hrnce). Vaříme až do změknutí cukety, osolíme (dle chuti), opepříme (dle chuti) a přidáme trochu (dle chuti - velice málo!!!) zeleninového bujónu. Povaříme cca 1 minutu a poté cuketu rozšťoucháme. Přidáme kostky cukety, které jsme dali na stranu (pro 1 osobu cca 4 kostky) a povaříme. Poté necháme polévku, která by měla být hustá vychladnout a přidáme šlehačku (ne moc) a zakysanou smetanu (dle chuti). Polévku můžeme ohřát (ne vařit). Můžeme ozdobit kopečkem zakysané smetany uprostřed. Podává se teplá i vychlazená.

Autor:

Ivona

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...