Přejít na obsah
redakce

Cuketová

Recommended Posts

Přísady:

cuketa, voda, sůl, pepř, zeleninový bujón, další koření (dle chuti), šlehačka, zakysaná smetana

Příprava:

Cuketu - kůry a vnitřní dužiny zbavenou - nakrájíme na malé kostky a dáme do hrnce (část si můžeme dát na stranu).Přilijeme trochu vody (cca 1/3 z obsahu hrnce). Vaříme až do změknutí cukety, osolíme (dle chuti), opepříme (dle chuti) a přidáme trochu (dle chuti - velice málo!!!) zeleninového bujónu. Povaříme cca 1 minutu a poté cuketu rozšťoucháme. Přidáme kostky cukety, které jsme dali na stranu (pro 1 osobu cca 4 kostky) a povaříme. Poté necháme polévku, která by měla být hustá vychladnout a přidáme šlehačku (ne moc) a zakysanou smetanu (dle chuti). Polévku můžeme ohřát (ne vařit). Můžeme ozdobit kopečkem zakysané smetany uprostřed. Podává se teplá i vychlazená.

Autor:

Ivona

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Vytvořit...