Přejít na obsah

Hrachová


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 15 deka hrachu - 10 deka zeleniny - 4 deka másla - 3 deka mouky - sůl - stroužek česneku - 4 zrnka pepře - zelená petrželka.

Příprava:

Přebraný žlutý nebo zelený hrách opereme a dáme na 2 minuty vařit do horké vody. Po 2 minutách vodu slijeme, dáme na hrách novou horkou vodu, aby byl zatopen a zvolna jej uvaříme do měkka. Mezi vařením se hrách nemíchá, jen se občas natřese a horké vody se přilívá, aby byl zatopený. Uvařený prolisovaný hrách zředíme přecezeným odvarem z uvařené zeleniny, zahustíme žlutou máslovou jíškou, přidáme sůl, pepř a polévku necháme povařit. Než polévku podáváme, okořeníme ji rozetřeným česnekem a rozsekanou zelenou petrželkou. Dáváme-li polévku dětem, nedávejme do ní pepř. I pro dospělé se může pepř vynechat. Vložka: na kostky nakrájená, na másle osmažená žemle, nebo na kostečky nakrájený petrželkový svítek. Luštěninové polévky můžeme vařiti ze zbytků fazolí, čočky nebo hrachu, které nám zbyly od předešlého dne v chladnu uschované.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...