Přejít na obsah

Kapustová II


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: Malá hlávka kapusty - 4 deka másla nebo oleje - menší cibule - 2 deka mouky - 1 žloutek - trochu soli, pepře, majoránky - 1 větši stroužek česneku - 1/2 lžičky drobně rozkrájené petrželky – 1 1/4 l vody.

Příprava:

Celou kapustu očistíme, opereme, nakrájíme na ten:~é nudličky, dáme na cedník a prolejeme vařící vodou. Takto spařenou, okapanou kapustu dáme do poloviny másla na pánev na zrůžovělou cibulku dusiti. podlijeme ji horkou vodou nebo zeleninovým vývarem, a když změkla, přidáme k ní žlutou jíšku a necháme dovařit. Před odstavením s ohně polévku okořeníme pepřem, majoránkou, česnekem a zelenou petrželkou. Před podáváním vmícháme do ní žloutek.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...