Přejít na obsah

Krupicový smaženec II


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 1/Z l mléka nebo smetany - 1/4 1 hrubší krupičky - 8 vejce - 8 deka másla - špetka solí.

Příprava:

V studeném, syrovém mléce rozmícháme žloutky, sůl, cukr a krupičku a necháme státi 11/2-2 hod. Potom vmícháme z bílků ušlehaný sníh a těsto nalijeme do horkého pekáčku s rozehřátým máslem a zvolna necháme v troubě péci. Když je těsto pozapečené, roztrháme je vidličkami a necháme dopéci. Upečený smaženec podáváme s ovocnou šťavou nebo kompotem, neb švestkovou omáčkou.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...