Přejít na obsah

Pivo & víno


DominikMostek

Recommended Posts

Ahoj Dominiku,

o vínu jsem našel tento odstaveček na stránkách Peta: 'Většina lidí si neuvědomuje, že víno, i když z hroznů, může být vyrobeno za použití zvířecích produktů. Během procesu výroby vína se kapalina filtruje přes látky zvané "čiřidla." Tento proces se používá k odstranění bílkovin, kvasnic, nežádoucích příchutí a barviv a jiných organických částic. Při výrobě vín patří mezi užívaná čiřidla zvířecího původu např. krev a kostní dřeň, kasein (mléčný protein) a chitin (vlákna ze skořápek korýšů), vaječný bílek, rybí olej, želatina (bílkoviny získané vařením zvířecích části), a vyzina (želatina z membrán měchýře ryb). Existuje několik společných čiřidel, které jsou vůči zvířatům šetrné a umožňují vyrobit veganské víno. Uhlík, bentonit, vápenec, kaolin, rostlinný kasein, silikagel a zeleninové plakety jsou všechny vhodné alternativy. Chcete-li zjistit, kde si můžete koupit tato vína, můžete zkontrolovat místní obchody zdravé výživy..'

o pivu jsem našel odstaveček na wikipedii: Ve stručnosti, zatímco při samotné výrobě piva se živočišné produkty nepoužívají, mohou se podobně jako u vína používat při čištění, opět existují výrobci, kteří látky živočišného původu nepoužívají.

Dalším pohledem na konzumaci alkoholu je, že stejně jako bychom neublížíli druhému, třeba zvířeti, abychom pak snědli jeho mrtvé tělo, nenapadne nás aplikovat mu do krve nervový jed. Proč jej tedy pak aplikovat sami sobě v podobě alkoholu? :) Účinky alkoholu pro společnost jsou myslím dostatečně známé, je to snad každý den, kdy se dočteš v novinách o nehodách nebo násilné činnosti způsobené právě alkoholem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 3 months later...
  • 2 years later...

Ahoj,

jsem čerstvý vegetarián (téměř vegan) a tak sháním všemožné informace. A proto bych se zde rád optal na to, jak je to s vínem a pivem. Na anglicky psaných stránkách jsem našel, že při výrobě některých vín a piv jsou použity živočišné produkty. Nevíte tedy prosím jak tomu je? Mockrát děkuji za odpovědi.

O vínech vím poměrně dost....globálně košer vína by měla být všechna vhodná, protože ta nesmí "potkat" ve výrobě NIC živočišného, navíc jsou výrobci , kteří vína v kvalitě BIO a i bez histaminu, produkjí a mají VEGAN značení... více na www.bio-kosher-wine.cz, Michal Vencl

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...